30 maj 2015
12:00

Varbergs GIF

Referat: IF Böljan - Varbergs GIF

Regn, blåst och 10 grader varmt! November? Nej, slutet av maj på Kristineslätts IP. Matchen blev ungefär som vädret och vi var tvungna att inkassera första förlusten på 9 månader. Dock med lite hjälp...

Vi inledde matchen positivt och etablerade oss bra på Böljans planhalva. Böljan hade dock ett par ganska storväxta backar som var svåra att komma runt så vi lyckades trots stort övertag i bollinnehav inte få i bollen. Efter ca 20 minuter kommer Böljan till ett anfall där man lyckas slå in bollen från vänsterkanten och hitta en friställs blå spelare till 1-0 för hemmalaget.

Vi fortsätter att jobba på och får bl a til ett avslut som Böljankeeper lyckas rädda i luften på mållinjen (?!...) Till slut kommer dock kvitteringen som vi lyckas kämpa in. I halvtid är det 1-1 och vi trodde nog alla att vändningen skulle komma. I andra halvlek märker vi en ökad aggressivitet, hela tiden på gränsen till det tillåtna från hemmalaget och vi är inte riktigt beredda på detta och blir lite stillastående. Med 10 miuter kvar slår Böljan en passning till en hel fristående forward (minst 3 meter offside utan att vara partisk) som han kunde sätta in.

Resten är en strid och kamp och vi kommer ganska nära en kvittering , men ett knä från deras utrusande målvakt stoppade effektivt vår ytter som blev liggande.

Matchen slutar 2-1 till Böljan (med lite hjälp) och det är en match vi helst glömmer! Vi ska i alla fall ta lärdom och kanske har vi haft lite för enkel resa hittills i säsongen så de kanske ändå fanns en mening med det hela...

Tack til alla supportrar som stod och frös!!